top of page

Parteneri

BSC IMM - Ruse a fost înregistrată în ianuarie 1996 ca o organizație non-guvernamentală și non-profit de către următoarele organizații membre: Uniunea Regională a Întreprinderilor Private Economic - Ruse, Primăria municipiului Ruse, Camera de Comerț și Industrie Ruse și Asociația Industrială din Bulgaria - Ruse. Ea a început să funcționeze activ în aprilie 1996 și până în prezent s-a dovedit a fi foarte eficientă, atât datorită eforturilor depuse de personalul și consultanții săi, precum și datorită asistenței financiare acordată de către Delegația Comisiei Europene, Comisia Europeană, programul PHARE, guvernul Austriei și de Departamentul Muncii al SUA.

Asociaţia Bulgară de Tehnologii Informaţionale (BAIT) este cea mai mare, cea mai reprezentativă şi influentă organizaţie în domeniul tehnologiilor informaţionale şi de comunicare în Bulgaria. 

În prezent, sunt înscrise în cadrul acestei organizaţii 90 companii. Asociaţia include companii din segmentele de hardware, software, integrare de sistem, reţele, telecomunicaţii, furnizori de Internet, etc. 

BAIT este un membru al Asociaţiei Europene de Tehnologii Informaţionale (DIGITALEUROPE) şi a Asociaţiei Mondiale a Informaţiilor, Tehnologiei şi Serviciilor (WITSA) .

Pentru mai multe informaţii, va rugăm să vizitaţi www.bait.bg.

Asociaţia Bulgară a Agenţiilor de Turism (BATA) este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, înfiinţată în 1992 pentru a reprezenta şi a proteja drepturile şi interesele operatorilor de turism şi a agenţiilor de turism, pentru a sprijini şi încuraja activităţile lor economice.

Membrii BATA generează 75% din turismul de intrare şi 70% din turismului de ieşire din Bulgaria.

Companiile membre sunt active în România, Germania, Grecia,Rusia, Marea Britanie, Ţările scandinave, Spania, Italia, Turcia, Macedonia, dezvoltă cu succes noi produse pe destinaţii încă necunoscute pentru bulgari.

Asociaţia Naţională a Companiilor de Securitate (NAFTSO), înfiinţată în 2001, este o asociaţie non- profit şi include    societăţile comerciale care furnizează servicii de securitate. 

NAFTSO este un reprezentant recunoscut pentru sectorul securităţii private din Bulgaria. 
Din 2005 NAFTSO este membru al Confederaţiei Europene de Servicii de securitate ( CoESS ), care reprezintă industria de securitate privată, la nivel european.

Pentru mai mult de zece ani de Camera de Comerţ Italiană în Bulgaria (ICCB) a ajutat cu succes companiile în internaţionalizarea activităţilor lor. 
ICCB este înregistrată la tribunalul din Sofia şi este recunoscută de către guvernul italian, cu un decret al Ministerului Italian al Dezvoltării Economice incluse în Legea nr. 518/70. 
Camera de Comerţ Italiană este integrată în reţeaua Assocamerestero (Asociaţia Camerelor de Comerţ Italiene în străinătate, www.assocamerestero.it), care cuprinde 78 de camere cu 140 de birouri în 52 de ţări şi mai mult de 24000 întreprinderi în  calitate de membri.

Camera Industriei Lemnului şi de Mobilier (BCWFI) este o asociaţie non profit, de voluntariat a cărei misiune este de a proteja şi reprezenta interesele membrilor săi şi a industriei.

BCWFI este singurul reprezentant oficial al angajatorilor în mobilier, prelucrarea lemnului, producerea şi furnizarea de echipamente şi materiale pentru sectorul de prelucrare a lemnului şi mobilei.

Camera de Comerț și Industrie Bulgaria (înființată în 1895) este o organizație independentă, non-guvernamentală de asistență, promovare, reprezentare și protejare a intereselor comerciale ale membrilor săi, care contribuie la dezvoltarea cooperării economice internaționale și oferă asistență pentru integrarea europeană și internațională a Republicii Bulgaria. Activitatea Camerei se bazează pe principiile de membru voluntar, autonomie și auto-finanțare. BCCI încearcă să stabilească relații directe și etică în cercurile de afaceri.

Asociația Industrială Bulgară - Uniunea de afaceri bulgară este o organizație non-guvernamentală înființată la 25 aprilie 1980.
BIA este o organizație recunoscută la nivel national de angajatori și participă cu reprezentanții săi în funcționarea tuturor consiliilor consultative naționale, de supraveghere și organismele de administrare ale instituțiilor publice de stat.
BIA este singura organizație de afaceri, care este un membru al BUSINESSEUROPE, o organizație europeană de afaceri de tip confederal, reprezentând, astfel, companiile bulgare și interesele angajatorilor la nivel european. De asemenea, participă activ la lucrările Organizației Internaționale a Muncii (OIM), Comitetul Economic și Social European (CESE) și Forumul Patronatelor Sud-Est Europene (SEEEF). 

Expozițiile internaționale specializate și evenimentele de convenție organizate de Inter Expo Center reprezintă locul de întâlnire pentru prietenii și partenerii de afaceri din întreaga lume, locul de generare de idei și stimulare de dezvoltare de noi proiecte.
Inter Expo și Congress Center - informații în cifre:
Suprafață: 42 000 mp
Locație: în partea de sud-est a Sofia, la 3 km distanță de Aeroportul din Sofia, direct de pe autostrada Viena - Sofia - Istanbul, la 6 km de centrul orașului și la 15 minute de gara centrală 
Pavilioane expoziționale: 6 pavilioane de expoziție și spațiu expozițional deschis
Săli de congrese: 7 săli de congrese
Parcare: 2 500 de locuri
Servicii: Restaurante, cafenele, servicii bancare, de asigurări și turistice, rezervare la hotel, rezervare bilete de avion, rent-a-car.

Federația Romalimenta reunește toți angajatorii din industria d de prelucrare a produselor alimentare, mari companii locale si multinaționale . Este vocea unitară a sectorului , reprezentantul recunoscut legal și semnatar al Acordului Colectiv pe ramură.
Obiectivul major al Federației este de a sprijini dezvoltarea rapidă a industriei alimentare în cadrul pieței UE . Ei au mii de operatori care lucrează la standardele europene de igienă și de calitat , dar sunt multe altele care sunt încă lucrează în această direcție .

Și-au propus să spijine exportul de alimente pe piață unică, dar și în afara UE și știu că progresul industriei noastre depinde de restrângerea economiei, precum și de echilibrarea relațiilor contractuale cu sectorul comercial, cu precădere marele retail. În acest context, se implică în organizarea participării firmelor românești la târguri internaționale, în colaborare cu Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și Centru Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine. 
 

AMCOR, Asociația Națională a firmelor de consultanță și training în management, este membru al Federaţiei Europene a Asociaţiilor de Consultanţă, FEACO Brussels, şi al Consiliului Internaţional al Institutelor de Consultanţă în Management, ICMCI. Pe plan naţional, AMCOR este organismul de reglementare a profesiei de consultant în management, fiind membru al Uniunii Profesiilor Liberale din România, UPLR.

Misiunea AMCOR este de a aduce valoare adăugată membrilor săi prin promovarea unui climat de profesionalism şi etică pe piaţa de consultanţă în management din România. Apartenenţa la AMCOR este o dovadă de responsabilitate socială faţă de mediul în care îţi derulezi business-ul; este totodată o dovadă a încrederii în capacitatea organismelor profesionale şi a societăţii civile de a influenţa, în mod pozitiv, o piaţă şi un sector economic.

AMCOR este singura asociaţie română membru deplin al FEACO, Federaţia Europeană a Asociaţiilor de Consultanţă în Management, cu sediul la Bruxelles (www.feaco.org) şi al ICMCI, Consiliul Internaţional al Institutelor de Consultanţă în Management (www.icmci.org). 

Colegiul Național al Asistenților Sociali a fost formată în luna februarie 2005, ca un profesionist, guvernamentale publice non-politic non-profit legal, autonomie și independență.
Este autonom și independent în raport cu orice persoană juridică de drept public sau privat și pot exercita atribuțiile, fără nici un amestec din ele.
Colegiul Național de Asistență Socială, prin intermediul organelor sale, este organul reprezentativ al lucrătorilor sociali din România în relațiile cu autoritățile și non-guvernamentale, și internaționale.

Automotive Cluster Bulgaria este un cluster creat in industria de automotive, avand ca membrii companiile din industrie cu sediul in Bulgaria, asigurandu-le suport in procesul de dezvoltare al productiei, asamblarii, R&D si servicii de vanzare. ABC a atras producatorii de masini, producatorii de vehicule speciale precum si liderii din piata de subansamble pentru industria auto in piata din Bulgaria, demonstrand avantajele competitive ale tarii in fata altori piete din Estul Europei, Middle East si Nordul Africii. Toate aceste activitati contribuie la cresterea competitivitatii industriei din Bulgaria.

Universitatea Spiru Haret este cea mai mare institutie de invatamant superior privata din Romania, infintata in baza legii 443/05.07.2002 din MO 491/09.07.2002 ca institutie de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant. USH si-a consolidat reputatia de creator a unui sistem de Educatie pentru intreaga Viata, intr-o institutie moderna, dedicata progresului si primitoare. Orientarea spre excelenta in educatie si cercetare, Universitatea Spiru Haret deserveste un numar de 15 000 de studenti si 800 de cadre didactice, creand abilitati educationale si sociale in cadrul unui numar de 75 de programe educationale si de master, in 24 de Facultati din Bucuresti si alte 5 centre universitare. USH isi concentreaza activitatea catre cunoastere si satisfactia studentilor folosind o abordare academic  antreprnoriala.

bottom of page